English EN

Предефиниране на пространството със стил

Дизайн на Интериоро

Характерът на един дом до голяма степен се чете по... стените му. Тези в кухнята са “облечени” с мебели от бяло ПДЧ, МДФ и дъбов масив. Но докато в зоната за готвене изчистеният дизайн на вратите оставя впечатлението за безупречен ред, то при прехода към трапезарията минимализмът отстъпва място на показността, позволявайки любопитен поглед към детайлите от живота тук, благодарение на липсата на вратички или наличието на такива от перфорирана ламарина, боядисана в бяло.

Предефиниране на пространството със стил Предефиниране на пространството със стил

При плота, кухненския бар и колоната обличането е с плоча Compact, което прави повърхността устойчива и лесна за почистване. Минимализмът в бяло и сиво е идеален фон, на който да се открои уютът веднага щом кухнята заработи на пълни обороти под светлините на вграденото осветление.

Дъбовият масив от кухнята и зоната за хранене намира поле за изява и в холната част на всекидневната с отворен план. А секцията, в която компания отново му прави комбинацията от бяло ПДЧ, МДФ и перфорирана ламарина, е препратка към изложбата от спомени върху отсрещната страна, при трапезарията. Подредбата е като в кутии, съхранили важните снимки и четива в прегледен за окото вид, за да бъде цялата тази колекция на удобно разстояние при нужда.

Отвореният план позволява плавен преход между всекидневната и антрето, в което, освен съчетанието между ПДЧ с МДФ фурнир и масив дъб, интериорът впечатлява пристигащите гости с няколко акцента. Магнитна дъска със сувенири от различни кътчета на света се е сгушила на крачка от входната врата. А на още няколко от тук са и огромните плъзгащи врати на гардероба, облицовани с покритие, имитиращо кожа. Част от него е и странична секция. Нейните дървесни шарки са подслонили в две от нишите си своеобразна вертикална градина за разкош.

Зеленото успешно се вписва и в бяло-сивия минимализъм на кабинета. Тук главната роля е поверена на мебелите за съхранение, които максимално са усвоили пространството и всяка чупка в интериора. Акцентни дръжки от дъбов масив и неочаквани форми, като наклонения открит елемент за книги, придават на дизайна, а и на цялото помещение, едновременно младежки, но и стилен дух.

Верни на своята многофункционалност, мебелите в този дом са много повече от обикновени “служители” на реда. Тези в спалнята, изработени от ПДЧ с покритие ламинат и с елементи от МДФ боя в цвят, не правят изключение и зонират успешно пространството, като го разделят на такова за сън и за работа.

Меката тапицерия на царгите на леглото в нежен цвят се вписват естествено в дървесните шарки на ламперията. А преградната стена от матово стъкло и метален профил над скрина оформя нужното уединение за онази част от стаята с отворен план, която служи за дрешник.

И като стана дума за уединение, кой каза, че банята не може да бъде уютна? Влагоустойчив фурнирован МДФ и влагоустойчива МДФ боя обединяват сили, за да докажат, че топлото излъчване на дървото и студенината на каменните шарки в сиво постигат идеалния баланс между минимализъм и домашен комфорт. Отвъд този баланс и отвъд видимото за очите се крие нестандартна стена с шкафове за съхранение зад санитарията.

Две в едно е и стената в другото санитарно помещение, където монтираният зад тоалетната ъглов шкаф предлага както допълнително място за съхранение, така и още един начин за вписване на дървесния уют в интериора. За сключване на стилен съюз между стени и мебели. И за преобразяване на помещението с едно отваряне на вратите.

Almero.bg - Дигитален Маркетинг

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече