English EN

Острови на стила, уюта и доброто настроение

Започваме усмихнато деня и го изпращаме с блаженство от най-комфортния остров в дома. Всекидневната! Направихме я да изглежда особено просторна, но и стилна, като изработихме спрямо спецификата ѝ библиотеки и секции от МДФ боя мат с акцентни ниши от орехов МДФ фурнир.

Острови на стила, уюта и доброто настроение Острови на стила, уюта и доброто настроение

На техен фон откроихме колоната с вградени етажерки и камина, видима от всяка точка на хола. За разлика от нейната притегателна за очите сила, вратите към останалите стаи и към мокрото помещение, сляхме с ТВ-секцията и библиотеката до невидимост. Почти незабележими са и вкопаните в тях дръжки.

Благодарение на отворения план, също така неусетен и плавен е и преходът между антрето и всекидневната. Подкрепихме стиловото му приобщаване с акцентни пчелни мотиви, комбинация от огледала и МДФ фурнир орех, като в холната секция. Част от нея е и задължителният за антрето шкаф за обувки с контрастен плот.

Кухненският бар, слял се стилово с безупречно бялата вскеидневна, и трапезарията, със своите елегантни мраморни жилки и графитени тонове, оформят още острови на доброто настроение и добрия вкус.

Работният кът край мивката обособихме като отделна зона с помощта на горни шкафове с дървесни шарки. Всичко останало в кухнята, включително и плотът, и кухненският гръб, са в минималистично бяло. Идеалната комбинация за модерна кухня с хюга стил.

Дървесните шарки в детската са по-ведра тоналност, също като синьото. Различните му разцветки в дамаската на стола, в капитонираната табла край леглото, в десена на килима и по етажерките с пчелен мотив, допълнително разчупват пространството. Същата задача имат и мебелите за съхранение от ПДЧ, обособили тайни ниши, своеобразни острови на детските съкровища.

Островът на спокойствието! Тук дълбокият сън разчита на дълбоки, земни цветове. Затова и ламперията е от специална колекция ПДЧ с дъбов ефект. Тапицерията на леглото и капитонираната табла зад спалнята създават нужното усещане за лукс, а изчистените форми на скриновете и тяхното отваряне без дръжки успокояват въображението. Така мисълта може да се унесе спокойно с изгасването на висящите нощни лампи.

Зад този остров на скъпоценната почивка се намира още една съкровищница. Тя е побрала всичко необходимо в стройната организация на рафтовете и закачалките с вградено LED осветление, заели цялото пространство между пода и тавана.

Банята към спалнята предлага широка мивка за двама с висящи пред огледалото лампи и допълнително осветление, вградено в тавана и нишата над тоалетната. Непосредствено до този остров на събуждането обособихме още един, за релаксиращо спокойствие под душа, като използвахме декоративни плочки хексагон, за да откроим стените зад прозрачната кабина.

Втората детска разполага с голямо огледало зад вратата, което създава илюзията за повече пространство и улавя лъчите дневна светлина от отсрещния прозорец. В оптическата му игра се включва и отражението на наклонените етажерки, които интерпретират по момичешки идеята за организация и ред. И тук капитонираната табла до леглото е стилен прочит на цветовия избор за стените.

Комбинацията от няколко вида плочки, декоративните цветни елементи и вграденото осветление зад огледалото създават усещането за една тайна, вълшебна градина, приютила на сигурно място детските усмивки и мечти.

Almero.bg - Дигитален Маркетинг

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече