English EN

Когато стените се превръщат в мебели, а мебелите – в стени…

Дизайн на KOTA Studio

Така актуалните отворени интериорни пространства все пак имат нужда от чупки и от ъгли, в които да се сгуши уютът. Постигнахме ги, като обособихме цели кътчета с помощта на идейни мебели, изработени спрямо нуждите на жилището. Покритието с бял гланц успешно се слива със стените, докато контрастните създават усещането за обем.

Когато стените се превръщат в мебели, а мебелите – в стени… Когато стените се превръщат в мебели, а мебелите – в стени…

Играта на контрасти се пренася в трапезарията, която също е част от голямото общо пространство. В нея следващата “стена” е от глава до пети в тъмни дървесни шарки и играе ролята на секция с открити ниши за съхранение. Така всичко, необходимо за сервирането, е на една ръка разстояние. И на подходящото за целта ниво.

Един завой наляво и ето че сме вече в кухнята, където бялото намира своя прочит и в помощния остров с покритие с мраморен ефект. Помощен ли казахме? Всъщност, това е истинска арена на действие, с вградените индукционни октлони и окачения над тях абсорбатор. Но освен за готвене, плотът служи и като бар или маса за двама, под която сме побрали достатъчно чекмеджета за съхранение.

Тематиката с бял гланц и дървесен фладер прелива по естествен път и в спалнята. Акцентните тъмни ниши, вградени в бялата секция от тавана до пода и нейните незабележими, но внушителни на брой вратички, придават модерен дух на стаята и дори са подслонили декоративна камина.

Разчупването и обособяването на допълнителни пространства продължава, за да намери място и за гардеробна. Главният герой тук е с вкопани дръжки и вградено осветление. И разбира се, е създаден да побере всичко със стил.

Вкопаните дръжки са отличителен знак и за плъзгащите се врати пред мокрия кът и асансьора. За да ги слеем със стените, оптически увеличавайки усещането за пространство, ги изработихме в бяло. Със същата идея подходихме и към мебелите в банята.

Almero.bg - Дигитален Маркетинг

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече