English EN

Домът на книгите

Реализирахме проект за обзавеждане по поръчка на голяма книжарница и я превърнахме в мечтата на всеки четящ човек. Стените в голямото помещение са изцяло покрити с книги, при това на две вертикални "нива". Постигнахме това благодарение на мебелите. Повечето от тях са от ПДЧ и МДФ. Акрилно покритие и фурнир в топъл дървесен нюанс. Част от библиотеките са подвижни и е възможно да бъдат премествани чрез плъзгане по релса, като така разкриват подредените по рафтовете зад тях книги.

Домът на книгите Домът на книгите

Пространството, определено за каса на книжарницата, е в центъра на проекта за направа на мебели по поръчка. Преимуществена част от тази система от мебели е от МДФ с акрилно покритие с гланцов ефект в бяло. Плотът е от ПДЧ фурнир – висококачествен материал, който е почти неразличим от масив. Формата е модернистична и оригинална – напомня на ръбовете на скъпоценен камък. Има вградено LED осветление в долната част, то допринася за приятната атмосфера в книжарницата.

Някои от чекмеджетата и вратичките на мебелите по поръчка са с ключалки. Част от по-ценните продавани продукти са изложени на стъклени рафтове зад стъклени врати. Основата на повечето мебели е в матово графитено сиво, което контрастира с останалата част от мебелите. Дизайнът е интересен - някои от разделителните плоскости са в диагонална позиция.

Almero.bg - Дигитален Маркетинг

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече